dilluns, 24 de novembre del 2008

Entre el Cel i la Terra, un diàleg amb l’Astrologia


Imagino que molts us preguntareu perquè aquest títol per a encetar un blog on es parlarà d’Astrologia. Doncs perquè el que vull és oferir-vos una aproximació diferent al que se sol conèixer per Astrologia. El meu objectiu serà explorar noves mirades i noves connexions entre l’Astrologia i les nostres vides. Unes vides, que com molt bé diu el principi taoista, es desenvolupen entre el Cel i la Terra. I és que aquesta frase, tal i com anirem descobrint al llarg dels articles que aniré publicant, també defineix molt bé l’essència mateixa de l’Astrologia.

Des de temps immemorials, l’home ha mirat el cel buscant explicacions al que passava a la Terra. D’aquesta observació empírica va néixer un diàleg, en forma de llenguatge simbòlic, que intentà establir un acord amb aquestes forces del cel per tal d’aprofitar conscientment les seves influències. I serà precisament aquest diàleg el que originarà l’Astrologia.

Però, a on ens porta tot això? Com pot ser que els astres influeixin les nostres vides? I la nostra llibertat personal? Qui pot creure en l’Astrologia avui dia? És científica l’Astrologia ? L’Astrologia, ens parla de ciència o ens parla de realitat ? Quines disciplines estan avui en dia en condicions d’establir una realitat absoluta i inamovible ? Reflexionarem sobre totes aquestes qüestions i sobre quin pot ser el paper de l’Astrologia en una societat que està descobrint els conceptes revolucionaris i innovadors de la Física Quàntica i d’altres teories. Us sona ?

Aniré intercalant aquests temes més polèmics amb altres temes de contingut purament astrològic, com les cartes astrals, els significadors astrològics, els signes, els planetes, les cases o els aspectes, tots ells elements que s’utilitzen per fer un estudi astrològic. També hi inclouré articles que faran referència al calendari astrològic en curs i a altres temes menys astrològics relacionats amb tècniques de pensament creatiu, PNL, coaching i d’altres.

Així doncs, benvinguts a aquest nou blog des d’on us convido a iniciar aquest viatge de la mà d’una Astrologia gairebé desconeguda per a molts.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Molta sort en aquesta aventura blocaire! T'aniré seguint amb carinyo i amb la curiositat d'un que és un absolut ignorant (i perquè no dir-ho, una mica escèptic) d'aquest món de l'astrologia.
Un petó!

jordi farrés ha dit...

Una proposta interesant que obre camins i construeix ponts.En aquests dies en els quals s'estan vivint grans buits existencialistes i de creençes convenen punts de recolçament i d'aclariment sobre nosaltres i de quina és la nostra funció dins del context social.
M'alegra l'inici d'aquest bloc. He intentat buscar-ne'n per la xarxa sense èxit. Espero que aquest espai sigui un èxit i crei una dinàmica positiva de canvi d'opinions per tindre la oportunitat de fer un aprenentatge seriós del que ens pot ajudar. l'Astrologia psicològica, que és molt. Enhorabona Cristina per aquesta iniciativa que tanta falta fa per els que estem ocupant-nos de positivitzar la nostra vida i la dels qui ens envolten. procuraré ser un fervent seguidor d'aquest bloc.