dissabte, 3 de gener del 2009

QUÈ ÉS UNA CARTA ASTRAL?



















La carta astral és l’eina que utilitza l’Astrologia Psicològica per interpretar informació de la psique de la persona. Metafòricament podríem dir que la carta astral és com un mandala energètic o com un mapa de la psique.

Com ja he comentat en diversos articles (cliqueu aquí i aquí, si els voleu llegir), l’astrologia es pot definir com un llenguatge simbòlic que relaciona la posició dels planetes i altres punts amb una estructura psicològica determinada i d’aquesta correlació simbòlica entre els planetes i la psique d’una persona construeix un mapa que pot ser interpretat.

Així, aquest mandala o mapa ens fa de mirall i ens dóna informació sobre el nostre funcionament psicològic, mental i emocional, tant a nivell conscient com a nivell inconscient, i ens ajuda a conèixer-nos millor i més profundament.

La carta astral és un cercle en el qual estan dibuixats una sèrie de símbols. Aquests símbols es corresponen amb els Signes del Zodíac, amb els Planetes, amb certs punts matemàtics, amb el Sistema de Cases i amb els Aspectes. En propers articles us parlaré de què volen dir i quins són cada un d’aquests símbols astrològics.

Així, per l’Astrologia Psicològica la carta astral és un dibuix del cel en el moment exacte del naixement d’una persona i simbòlicament conté l’energia potencial i els patrons que la persona pot desenvolupar. És com la foto simbòlica d’un moment energètic determinat. Per això cada persona té una carta diferent.

Però què passa quan dues persones són bessones i neixen en el mateix moment energètic?

Doncs que malgrat els patrons i l’energia potencial serà gairebé igual, cada una podrà decidir com utilitzar-la. És a dir cada una tindrà llibertat personal o lliure albir per fer-ne l’ús que vulgui o pugui.

Per exemple, si a dues persones que tenen els mateixos anhels, les mateixes pors, els mateixos potencials, els mateixos bloquejos i els mouen els mateixos propòsits els donem dues teles en blanc, els donem els mateixos pinzells, els mateixos colors i els demanem que pintin allò que persegueixen, ben segur que pintaran dues coses diferents. Perquè? Doncs perquè cadascuna té una manera personal única i irrepetible de viure la vida o de pintar un quadre.

L’Astrologia Psicològica no intenta fer encabir una persona dins una carta, perquè seria com empresonar-la, ni busca endevinar què li passarà o com serà o què viurà. El que intenta és treure de la carta astral la informació que a la persona li pugui ser útil en un moment determinat de la seva vida, un moment definit per un estat de desenvolupament personal particular i unes inquietuds concretes.

La carta astral és com un punt d’origen o partida. És com conèixer quines cartes tens. Però el més interessant d’aquesta vida és que la persona és la que decideix com jugar-les. I quan més coneixement es té d’un mateix, millor se sap quin joc de cartes es té i per tant més llibertat es té per jugar la partida. O el que és el mateix, quan més es coneix una persona, més llibertat té per viure la vida. I això és el que intenta fer l’Astrologia, ajudar a conèixer-nos.