diumenge, 1 de febrer del 2009

PODEM SER MÉS CREATIUS? LA CREATIVITAT COM A REFLEX DE LA INDIVIDUALITAT




Com ja vam explorar en l’article anterior, ser més creatius ens pot proporcionar les eines per resoldre amb més facilitat i eficàcia problemes quotidians o laborals. També ens pot ajudar a definir objectius i a enfocar accions personals que ens facin la vida més agradable, més fàcil i sobretot més d’acord amb els nostres propòsits. Però ser més creatius té una altra dimensió més subtil i personal de la qual m’agradaria parlar en aquest article: la creativitat com a reflex de la individualitat.

TOTS SOM CREATIUS DE LA MATEIXA MANERA?

Si us feu aquesta pregunta us adonareu que la resposta segurament serà NO. I és que la creativitat és una qualitat molt personal. Cada persona és creativa a la seva manera, ja que utilitza els seus recursos, els seus instints, el seu raonament, la seva intuïció, les seves habilitats, les seves experiències, els seus errors i els seus potencials d’una manera particular i els dirigeix a propòsits personals. Això vol dir que la nostra manera de ser creatius ens parla molt de la nostra manera personal i diferent de SER.

En Astrologia la creativitat està vinculada a la nostra individualitat, una individualitat que és única i irrepetible. En l’estudi de les cartes astrals, jo personalment trobo molt interessant explorar la creativitat de la persona, ja que és una via que ens porta a conèixer una mica millor la individualitat d’aquesta persona i a promoure l’autoestima i la confiança en un mateix.

Si desenvolupem la nostra creativitat també estem desenvolupant allò que ens fa diferents i que ens fa ser una mica més nosaltres mateixos. El camí a través del qual explorem la nostra creativitat és moltes vegades un camí cap a conèixer-nos millor, cap a saber millor qui som i, si el que volem és conèixer-nos millor, una bona manera de fer-ho és promoure actituds creatives que ens ajudin a desenvolupar els nostres potencials i a superar les nostres pors i complexos.

PERÒ QUÈ PASSA QUAN TENIM LA CREATIVITAT BLOQUEJADA?

Moltes vegades la bloquegem perquè volem obtenir un resultat concret i ja veiem que no l’aconseguirem, perquè ens fa por fer el ridícul o decebre’ns a nosaltres mateixos o als altres, o senzillament perquè no tenim prou autoconfiança. Aleshores ni tan sols ho intentem i tirem la tovallola. En aquest punt pot ser molt útil adonar-nos que és molt més interessant promoure i experimentar la creativitat com un PROCÉS o com una MANERA DE FER i no tant com un RESULTAT. Així, si aconseguim alliberar-nos de la necessitat d’aconseguir resultats o objectius esperats i ENS FOCALITZEM EN EL PROCÉS, en explorar, en investigar, en sentir, en experimentar, en atrevir-nos a provar i sobretot en aprendre a gaudir d’aquest procés creatiu que no busca res més que ser un camí de recerca personal, ens adonarem que la creativitat s’anirà desbloquejant.
I si ens atrevim a fer aquest camí, ens haurem conegut una mica més i haurem promogut una mica més la nostra confiança i autoestima i fins i tot és molt probable que ens sorprenguem a nosaltres mateixos començant a ser allò que precisament som i que pot ser no sabíem que érem. I ÉS QUE ESSENT CREATIUS, SOM UNA MICA MÉS NOSALTRES MATEIXOS.

2 comentaris:

spyridon ha dit...

Gràcies per aquesta reflexió,i estic molt d'acord amb tu amb aquest concepte de creativitat. També estic d'acord amb que la nostra societat premia en excés la racionalitat, i entén la creativitat gairebé com una sortida graciosa, com una actitud exòtica, excèntrica...sobretot el nostre país, i els darrers anys, ens han convençut que siguem funcionaris, administratius, obedients. En aquests moments de crisi la creativitat és imprescindible, però ningú ens hi ha acostumat...gràcies, Cristina, per recordar-nos que formem part del "club dels creatius"

Anònim ha dit...

Em recomforta pensar que tots podem promoure la nostra creativitat, especialment en temps difícils com ha comentat l'Spyridon.